Keramische Tegels

Keramiek is een prachtig en duurzaam materiaal voor tegels.

Voor een mooie tegelvloer en/of -wand.

Keramische tegels

Was in het verleden natuursteen voor veel mensen de ideale vloer, de laatste jaren kiest bijna iedereen voor keramiek. Denkt u niet alleen aan de bekende plavuizenvloer; er is inmiddels veel meer mogelijk. Natuurstenen tegels worden zo perfect geïmiteerd dat zelfs vakmensen niet in één oogopslag zien dat er keramiek op de vloer ligt in plaatst van een natuursteen. Waarom zou u nog voor natuursteen kiezen? Natuursteen verandert door het belopen van de vloer, een natuurstenen tegelvloer heeft onderhoud nodig en er is kans op vlekvorming. Het uiterlijk van keramiek verandert niet, zelfs niet na jarenlang gebruik. Alleen dweilen en verder geen onderhoud. Ook is de prijs van keramische tegels lager dan van natuurstenen tegels, alsook van het verwerken ervan. Keramische tegels worden verlijmd op een vlakke dekvloer, terwijl natuurstenen tegels in veel gevallen in specie wordt gelegd.

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in talloze formaten en kleuren. Het formaat 60 x 60 cm wordt nog steeds veel gebruikt, maar ook de formaten 75 x 75 cm, 80 x 80 cm en 90 x 90 cm zijn heel gewild. Ook 100 x 100 cm en 120 x 120 cm zijn geen uitzondering meer. Hoe groter de tegel, hoe rustiger de uitstraling. Op dit moment zijn matte tegels de trend. Veel klanten kiezen voor tegels in de kleuren antraciet en grijs. In deze kleuren is enorm veel keuze. Maar ook beige en crème tegels zijn volop verkrijgbaar. Vrijwel alle natuursteen soorten zijn in een ‘marmerlook’ verkrijgbaar. Omdat keramische tegels zeer maatvast zijn, veelal gerectificeerd, is het plaatsen met een smalle voeg mogelijk. U kiest zelf de kleur van de voegen, maar graag geven wij advies, gegrond op onze jarenlange ervaring.

keramische tegel

Keramische tegels hebben als voordeel dat ze beschikken over een geweldige slijtvastheid en dichtheid, waardoor het uiterlijk van de tegels zelfs na jarenlang gebruik niet verandert. In tegenstelling tot natuursteen, krast en slijt een goede keramische tegel niet. De tegel wordt zo gefabriceerd dat, net als bij een natuurstenen tegelvloer, er een grote variatie in het patroon zit. Keramische tegels zijn voordelig en makkelijk te verwerken vanwege de geringe dikte en maatvastheid.

licht keramisch parket

Een zeer prettige bijkomstigheid is wel dat een keramische tegel geen vuil opneemt, waardoor uw vloer gemakkelijk schoon te houden is. Een tegelvloer van keramische tegels is dus slijtvast en onderhoudsarm. Wel zo prettig en het scheelt een hoop onderhoudswerk.
Een ander groot voordeel is dat een keramische tegelvloer goedkoper is dan een natuurstenen tegelvloer. Keramische tegels staan bekend om de duurzaamheid en het gebruiksgemak.

keramische tegels

Er worden aan de keramische tegels mineralen en een glazuurlaag toegevoegd om de tegels sterker te maken. Dit kan worden aangebracht in alle kleuren en het maakt de tegel ook nog eens waterbestendig.
Wij kunnen de keramische tegels aanbieden tegen scherpe prijzen in alle gewenste kleuren en maten. Laat ons u adviseren en een prijs opgeven zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.

Keramische tegel; het is een praktische tegel, maar vooral zeer decoratief.

Wel eens nagedacht over een houtlook tegelvloer?

Keramisch Parket – Houtlook

Lees meer over keramisch parket (houtlook).